PIEPRZ CZARNY CAŁY intensywny i palący smak

 Pieprz Czarny Cały


Kochani !
Mamy NOWOŚCI w kategorii PRZYPRAWY !!!
W ofercie Bewit pojawił się PIEPRZ CZARNY CAŁY.
Przyprawa ta wyróżnia się intensywnym, ostrym, palącym smakiem.
Można go dodawać do różnego rodzaju zup, sosów i dań warzywnych, w tym z roślin strączkowych, a świeżo zmielony nadaje się do sałatek i past warzywnych…ale też do słodkości np. czekolady.
Pieprz czarny jest obecnie szeroko rozpowszechniony i można go znaleźć w każdym domu, ale nie zawsze tak było.
Przez tysiące lat uchodził za przywilej bogatych, a przez długi czas używano go jako środka płatniczegoWywodzi się z Indii, a dzięki Aleksandrowi Macedońskiemu również Europa i później reszta świata, może się cieszyć się jego palącym smakiem.
Pieprz czarny (Piper nigrum) – jest to gatunek rośliny tropikalnej wywodzący się z Indii. Jest szczególnie popularny ze względu na swoje palące owoce, które są zbierane niedojrzałe, zielone. Ciemny kolor uzyskują one dopiero po dziesięciu dniach suszenia.
Siła pieprzu to synergia wielu naturalnie w nim występujących substancji. Za najważniejszą z nich uchodzi palący alkaloid o nazwie piperyna. W szczególności podkreśla się jego możliwe działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, który wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.

Więcej o pieprzu doczytasz klikając LINK

Potrzebujesz więcej naturalnych przypraw do swojej kuchni ? 

Znajdziesz je tutaj...klik w LINK

A Tutaj Bezpłatna Rejestracja i Oferta...klik LINK

Pamiętaj, że Jestem. Odpowiem na Twoje pytania. 

Pomogę dobrać cudownie naturalne elementy do Twojej kuchni i apteczki.