Syrop z agawy naturalny słodzik w bio jakości

 Syrop z Agawy 

naturalny słodzik w bio jakości

Złocista alternatywa, która osłodzi Twoje życie. 

Syrop z agawy świetnie sprawdza się do sałatek owocowych, napojów, płatków śniadaniowych, musli lub deserów, a także do naleśników i racuchów. Jest dwukrotnie bardziej słodki od białego cukru rafinowanego i miodu.


Już w czasach starożytnych plemion indiańskich ta ogromna roślina cieszyła się znaczącą popularnością, zwłaszcza ze względu na jej przepysznie słodki smak. 

W życiu starych Azteków słodki nektar z liści agawy zajmował ważne miejsce. Przygotowywano z niego tradycyjne nalewki ziołowe i inne mieszanki, których używano podczas rytuałów.


Dzięki ogromnym, mięsistym liściom zdolnym pomieścić duże ilości wody, agawa rośnie także na suchych, piaszczystych obszarach Ameryki Północnej. Stanowiła ona pożywienie dawnych osadników. 

Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości liście agawy były szeroko stosowane przez ówczesnych uzdrowicieli, którzy przykładali je do bolesnych i źle się gojących ran.


Agawa była pierwotnie dziką rośliną. Wraz z rozwojem rolnictwa została udomowiona, a następnie uprawiana na nowo powstałych plantacjach rozsianych głównie w ciepłych regionach dzisiejszego Meksyku. 

Agawa to równocześnie surowiec wyjściowy do produkcji tradycyjnej meksykańskiej tequili, o czym świadczy także łacińska nazwa Agave tequilana.


Słodki nektar pozyskiwany z liści zostaje zagęszczony przy niskich temperaturach, czego rezultatem jest syrop o złocistym kolorze. 

Nektar pozyskiwany jest wyłącznie z całkowicie dojrzałych fizjologicznie roślin. Produkcja syropu wymaga jednak sporo cierpliwości, ponieważ roślina osiąga dojrzałość dopiero po 6 latach życia.


Dzięki swojemu unikalnemu składowi syrop z agawy cechuje się charakterystycznym złocistym kolorem i słodkim smakiem przypominającym karmel.


Ze względu na delikatny sposób przetwarzania w syropie zostaje zachowana maksymalna ilość substancji pochodzenia naturalnego.
Dlatego należy go stosować bardzo ostrożnie – do dosłodzenia potraw wystarczy połowa zwykłej dawki słodzika.


Syrop z Agawy można zastosować do sałatek owocowych, napojów, płatków śniadaniowych, musli, deserów…
Spróbuj polać nim naleśniki i racuchy. Swoje zastosowanie znajdzie także w kuchni słonej, gdzie można nim doprawiać sosy sałatkowe i różne marynaty. 

Jest super alternatywą dla wszelkich sztucznych słodzików.

Więcej informacji znajdziesz Tutaj

A TUTAJ znajdziesz informację o Bezpłatnej Rejestracji i poznasz 

Ofertę... bez zobowiązań :)

Pamiętaj, że Jestem. Odpowiem na Twoje pytania. Pomogę dobrać cudownie naturalne elementy do Twojej kuchni, kosmetyczki i apteczki.

 

#superfoods #rekomendacja_zakupu #syrop_z_agawy #odżywianie #słodzik_naturalny #jedz_zdrowo