BIO SUSZONY SOK Z TRZCINY, nierafinowany
(PANELA, RAPADURA)
Kochani :)
Pragnę dziś zarekomendować Superfoods o nazwie BIO SUSZONY SOK Z TRZCINY, nierafinowany (PANELA, RAPADURA).
Sok z trzciny cukrowej jest znany już od wielu tysięcy lat. Z zachowanych dokumentów wynika, że ze względu na jego słodki smak pozyskiwano go już około roku 8 000 p.n.e.
W tym okresie trzcina cukrowa była dziko rosnącą rośliną, ale z biegiem czasu i ze względu na swoją popularność została udomowiona i rozpoczęto jej uprawę.
Na początku pierwszego wieku naszej ery stwierdzono, że przez suszenie pozyskiwanego soku można stworzyć proszek, który jest łatwiejszy w przechowywaniu i można go spożywać przez dłuższy czas.
Odkrycie to spowodowało rozprzestrzenienie się trzciny cukrowej do średniowiecznego świata islamskiego, a następnie także do innych części świata.
Trzcina cukrowa to roślina tropikalna pochodząca z Indii, gdzie uprawiana jest do dziś. W Indiach jest ona niezmiernie popularnym, szeroko stosowanym słodzikiem. Ta wieloletnia roślina o masywnych źdźbłach rośnie całkowicie naturalnie, bez zbędnych nawozów lub nawadniania.
Chociaż tradycyjna metoda produkcji tego słodzika stosowana jest już od wielu tysięcy lat, z wyjątkiem niektórych innowacji pozostaje ona niezmieniona nawet w dzisiejszych czasach.
Suszony sok z trzciny cukrowej jest produkowany ze świeżo zebranej rośliny. Sam proces produkcji polega na kruszeniu łodyg trzciny cukrowej, prasowaniu, filtrowaniu, zagęszczaniu i suszeniu.
Rezultatem jest całkowicie naturalny produkt, do którego produkcji nie wykorzystano procesu rafinacji.
BIO cukier trzcinowy to tradycyjny, skoncentrowany produkt suszonego soku z trzciny cukrowej. Ze względu na delikatny proces przetwarzania i brak procesu rafinacji suszony sok z trzciny cukrowej zachowuje swoją naturalną zawartość witamin, minerałów i innych składników odżywczych.
Suszony sok z trzciny cukrowej o charakterystycznym, złotobrązowym kolorze cieszy się popularnością szczególnie ze względu na swój delikatny, słodki smak z lekkimi nutami karmelu.
Może on zastąpić rafinowany cukier, jak również inne substancje słodzące. Można nim doprawiać najróżniejsze jogurty, smoothie i kasze.
Nadaje się także do gotowania i pieczenia.
Suszony sok z trzciny cukrowej można znaleźć także pod nazwą Panela albo Rapadura.
Więcej o SUSZONYM SOKU Z TRZCINY doczytasz klikając w LINK
A TUTAJ znajdziesz informację o Bezpłatnej Rejestracji i poznasz Ofertę...bez zobowiązań :)
Pamiętaj, że Jestem. Odpowiem na Twoje pytania. Pomogę dobrać cudownie naturalne elementy do Twojej kuchni, kosmetyczki i apteczki.
Jeszcze więcej SuperFoods znajdziesz TUTAJ
#sok_suszony_z_trzciny #bio_raw #superfoods #produkty_naturalne